Maandag zijn we het thema dozen gestart.

Warre had een heel mooi boek mee over een doos. De kinderen vonden het allemaal fantastisch om samen met de juf in te kijken. Ze waren heel aandachtig aan het luisteren. De kinderen waren vol spanning aan het afwachten wat er in de doos zou zitten, toen er een doos in de doos zat en nog eens en nog eens, toen moesten ze hard lachen.

Via het boek werden ze nieuwsgierig naar alle dozen die in de klas stonden. De kinderen kwamen zelf met ideetjes. Een doos werd een hoed, een doos werd een stoeltje, een monster,... Ze bouwden torens in de bouwhoek. Samen met meester Corneel en juf Veerle bouwden we een kasteel in de klas. De kinderen zijn al een beetje begonnen met het kasteel te schilderen.

Dinsdag keken we naar de dozen die Gorges had meegebracht. Wat gek, net zoals in het boek zaten er veel dozen in elkaar.

Dinsdagmiddag was Gaston plots niet meer in de klas. De vriendjes hadden het al gemerkt dat hij er niet meer was. Plots kwam een grote doos aan in de klas en Koekoek daar kwam Gaston uit. Veel kinderen wilden zich ook eens verstoppen in de doos. Sommige kinderen keken liever omdat ze dit wat eng vonden.

De kinderen  gingen dus al spelend aan de slag met de begrippen in en uit, hoog en laag, groot en klein maar ons thema is nog lang niet klaar. Het wordt vast nog boeiend en leerrijk.

 

Geniet vooral van de foto's.